Voor de eerste keer slaagt een Vlaamse club er in een groepsfinale te winnen op Europees niveau.

Beveren Cricket Club trok begin deze week naar het Spaanse Malaga om zich in groep C te meten met:

  • Noorwegen
  • Hongarije
  • Zwitserland
  • Gibraltar

De European Cricket League is een circuit voor bekerwinnaars, dat vergelijkbaar is met een Champions League in het voetbal. Alle ploegen in deze groep zijn elkaar dus waard, het werd geen gemakkelijke weg naar de groepsfinale.

De vreugde was dan ook groot gisterenavond toen Beveren in het staartje van de finale meer punten wist te behalen dan de sterke concurrent Fossum uit Noorwegen.

De groepen D, E en F moeten nu nog afgewerkt worden en vanaf 20 maart mogen de mannen uit Beveren zich dan gaan bewijzen in de eindronde. Daar kampen de groepswinnaars voor de uiteindelijke eindoverwinning.

Angar, de voorzitter van de club, is trots en blij dat zijn ploeg het hoofd koel kon houden om deze sterke tegenstander op een slimme en tactische manier te verslaan. Ons gesprek met hem deze morgen was kort, omdat zijn stem het zo goed als begeven heeft.