De forward slag

De forward slag wordt gemaakt op een worp waarbij de bal geslagen kan worden voor of net nadat hij de pitch heeft geraakt.

Al het gewicht wordt op de rechtervoet overgebracht, zodat er met de linkervoet naar voren gestapt kan worden. Met de linkerhand wordt de beweging van het bat onder controle gehouden. Het bat wordt laag en achterwaarts omhoog gebracht. Terwijl het bat naar beneden wordt gebracht, moet de linkervoet dicht naar de plaats worden verplaatst waar de bal de pitch raakt, waarbij het lichaamsgewicht tegelijkertijd op deze voet wordt overgebracht.

Op het raakmoment is de linkerknie gebogen terwijl de rechtervoet nog maar net de grond raakt en de voorvoet zich deels binnen de batting crease bevindt om bij een eventuele misslag een stumping te vermijden.

Het hoofd moet zich voor het lichaam bevinden en de ogen moeten op gelijke hoogte zijn en een doorlopende lijn vormen met de handgreep van de bat. Het raakpunt bevindt zich recht onder de ogen.

Zorg ervoor dat je naar de pitch toegedraaid staat en dat de bal langs je linkervoet aankomt. Doe je dit niet en sla je de bal recht voor je linkervoet, dan zal de bal opwippen en door de bowler, terwijl hij de werpbeweging afmaakt, worden gevangen