Aanspreekpunt Integriteit – Federatie- API

Peter De Boeck
Peter De BoeckFederatie- Api
de_boeck_peter@hotmail.com
(0032) – (0)476/07.83.62

Hoe kan je een melding maken?

Heb je zelf te maken met grensoverschrijdend gedrag of ben je getuige geweest van dit soort gedrag? Heb je handelingen opgemerkt die voor jou onaanvaardbaar zijn voor, tijdens of na de training in je club of tijdens één van de activiteiten van de club of de federatie? Aarzel niet en spreek erover!

  • Club-Api:

Verkies je iemand uit je sportomgeving, dan kan je steeds terecht bij de club-Api van jouw Cricketclub. Weet je niet wie dit is, vraag dit zeker na bij je trainer of clubbestuurder.

Heeft je club voorlopig nog geen club-Api, dan kan je zeker terecht bij één van de volgende instanties:

Via deze weg kan je een anonieme melding maken:

  • Je kan ervoor kiezen om via onderstaande knop een anonieme melding te maken bij de federatie- Api.
Anonieme melding maken
  • ICES (het Centrum voor Ethiek in de Sport)
    Je kan deze organisatie contacteren met je melding, zij treden dan op als tussenpersoon. Jouw cricketclub en Cricket Vlaanderen vzw (via de federatie- Api) zullen dan door ICES gecontacteerd worden, dat zij een anonieme melding ontvangen hebben.
    info@ethischsporten.be

Bij deze instantie kan je ook terecht:

Bij de API ( = aanspreekpunt integriteit) van Cricket Vlaanderen kunnen sporters, ouders, trainers, begeleiders of andere betrokkenen van een cricketclub terecht met een vraag of voor advies of doorverwijzing betreffende een vermoeden of klacht over grensoverschrijdend gedrag. Twijfel niet om contact op te nemen.