Project Description

Wilt u een cricketinitiatie op uw school? Dat kan!

Contacteer ons

SCHOLENTORNOOIEN CRICKET

Cricket Vlaanderen hecht enorm veel aandacht aan jeugd-cricket en probeert zoveel mogelijk jongeren te bereiken via lagere en secundaire scholen. Jaarlijks worden er meerdere scholentornooien georganiseerd in verschillende Vlaamse steden. In 2020 nemen liefst 24 lagere scholen uit zes grootsteden deel aan een scholentornooi in hun regio.

Het concept is heel simpel. We komen met onze coaches en cricketmateriaal op uw school langs en geven twee gratis cricketinitiaties tijdens de lessen L.O. op school aan de leerlingen (groepen van max. 20-25). Na de twee initiaties kan de leerkracht LO de leerlingen verder begeleiden aan de hand van een gids en cricketmateriaal die we ter beschikking stellen voor de school. We kiezen nog 2 a 3 scholen in dezelfde regio. Na een aantal weken komen de 3 of 4 scholen met hun ploegen van 11-15 spelers op een woensdagnamiddag bij de lokale cricketclub (of een school) en spelen wedstrijdjes tegen elkaar. Op het einde worden medailles uitgereikt. De deelnemende school krijgt een gratis Kwik Cricket Set die ze mogen behouden en gebruiken in de lessen LO.

Heeft u interesse of wilt u graag meer informatie, laat ons gerust weten. We helpen u graag verder.

Gent, Belgie

Denk je dat cricket alleen maar die 5-daagse wedstrijd is? Nee, er zijn veel meer spelvormen die populair zijn geworden: de 1-dag wedstrijden, Indoor Cricket, T20, Super-sixes en zelfs Beach Cricket.

Onderzoek toont aan dat cricket in België ontstond bij de wevers en herders. Deze brachten het spel mee naar Engeland meer dan 200 jaar geleden. Onze meer dan 20 cricketclubs in Vlaanderen staan klaar om jullie te introduceren in de wondere wereld van wickets, pitches, runs, no-ball, reverse swing, derde-man, short leg, square leg, Howzat!!!

Cricket academies worden georganiseerd in Gent, Brugge, Antwerpen, Brussel en Mechelen in nauwe samenwerking met de stedelijke administraties; lokale scholen en organisaties zoals Sport Na School en Jespo. Iedereen kan meedoen.

Schooldirecties en sportleerkrachten kunnen de federatie aanspreken voor initiatielessen, workshops, naschoolse activiteiten en kunnen zelfs deelnemen in het jaarlijkse inter-school Indoor Cricket toernooi.

De federatie ondersteunt actief de sportleerkrachten, coaches, fitness instructeurs, scheidsrechters in het krijgen van de gepaste trainings en het behalen van internationaal erkende certificering om cricket te geven.

Cricket is ook een uitstekend team-event. Veel bedrijven vragen ons events te organiseren voor hun personeel waarin deze vaardigheden geïntroduceerd worden in het cricket spel.

Nog niet overtuigd? De federatie organiseert maandelijks een info-avond (min 10 deelnemers), een workshop voor iedereen die geïnteresseerd is de complexiteit en de geschiedenis van het spel.

Er zijn geruchten dat cricket de volgende Olympische sport wordt. Misschien wil jij wel onze nieuwe speler worden van de nationale ploeg?

School Details

DATE

April 19th, 2017

Coach

Fazil Mehamod

Opleiding Type

Level 2

Venue

School Gebouw

2017 Brussels Stadskriebels

[pgallery type=”flickr” user_id=’cricketbelgium’ view=’photosets’ photoset_id=’72157683895149235′]

Picture Gallery

[pgallery type=”flickr” user_id=’cricketbelgium’ view=’photos’ columns=’3′ tag_mode=’any’ sort=’date-posted-desc’ per_page=’12’ layout=’square’ caption=’title’ thumb_size=’s’ main_size=’z’ fx=’slide’ controls=’show’]