Project Description

Wilt u Cricket Initiatie in uw school?

Vraag Ons

Gent, Belgie

Denk je dat cricket alleen maar die 5-daagse wedstrijd is? Nee, er zijn veel meer spelvormen die populair zijn geworden: de 1-dag wedstrijden, Indoor Cricket, T20, Super-sixes en zelfs Beach Cricket.

Onderzoek toont aan dat cricket in België ontstond bij de wevers en herders. Deze brachten het spel mee naar Engeland meer dan 200 jaar geleden. Onze meer dan 20 cricketclubs in Vlaanderen staan klaar om jullie te introduceren in de wondere wereld van wickets, pitches, runs, no-ball, reverse swing, derde-man, short leg, square leg, Howzat!!!

Cricket academies worden georganiseerd in Gent, Brugge, Antwerpen, Brussel en Mechelen in nauwe samenwerking met de stedelijke administraties; lokale scholen en organisaties zoals Sport Na School en Jespo. Iedereen kan meedoen.

Schooldirecties en sportleerkrachten kunnen de federatie aanspreken voor initiatielessen, workshops, naschoolse activiteiten en kunnen zelfs deelnemen in het jaarlijkse inter-school Indoor Cricket toernooi.

De federatie ondersteunt actief de sportleerkrachten, coaches, fitness instructeurs, scheidsrechters in het krijgen van de gepaste trainings en het behalen van internationaal erkende certificering om cricket te geven.

Cricket is ook een uitstekend team-event. Veel bedrijven vragen ons events te organiseren voor hun personeel waarin deze vaardigheden geïntroduceerd worden in het cricket spel.

Nog niet overtuigd? De federatie organiseert maandelijks een info-avond (min 10 deelnemers), een workshop voor iedereen die geïnteresseerd is de complexiteit en de geschiedenis van het spel.

Er zijn geruchten dat cricket de volgende Olympische sport wordt. Misschien wil jij wel onze nieuwe speler worden van de nationale ploeg?

School Details

DATE

April 19th, 2017

Coach

Fazil Mehamod

Opleiding Type

Level 2

Venue

School Gebouw

2017 Brussels Stadskriebels

[pgallery type=”flickr” user_id=’cricketbelgium’ view=’photosets’ photoset_id=’72157683895149235′]

Picture Gallery

[pgallery type=”flickr” user_id=’cricketbelgium’ view=’photos’ columns=’3′ tag_mode=’any’ sort=’date-posted-desc’ per_page=’12’ layout=’square’ caption=’title’ thumb_size=’s’ main_size=’z’ fx=’slide’ controls=’show’]